Hoppa till innehåll

Oroligheter och vandalism

Här är en text från en grupp grannar som vill ta ett gemensamt tag mot oroligheterna som förekommit i Stommen den senaste tiden. Saxat från Facebook från gruppen ”Vi som bor i Stommen”

 

Hej.
Vi har sista tiden haft en hel del äggkastning i Stommen, det kastas främst mot fönster på radhusen/hyreshusen. Sen för att göra saken värre har någon/några valt att kasta stenar genom fönstren istället. Det är fyra gånger nu sista tiden som rutor
har krossats för att någon kastats sten mot fönstret. En boende i området har fått sten genom fönstret tre gånger nu och de boende i huset känner sig otrygga. Senaste stenen kastades den 27 Oktober vid 14.00 tiden. Då kastades stenen genom ett fönster på ett radhus där det bor en barnfamilj. Iakttagelser som gjorts vid stenkastning är att det har varit ungdomar.
Det smäller också rätt ofta i området på kvällarna, boenden har sett ungdomar i tunneln i Norra Stommen nedanför förskolan, där har ungdomarna stått och kastat in smällare/raketer i tunneln.

Vi går nu också in i en period där det sker mycket bostadsinbrott, vi har haft ett par försök till inbrott under hösten och det är viktigt att vi nu hjälper varandra för att motverka inbrott.

Vi går ut med denna information till alla boende i Stommen för att uppmärksamma er med ungdomar hemma och för att göra alla boende uppmärksamma på vad som sker i området. Vi hoppas också att fler ska bli observanta på vilka som rör sig i området och uppträder konstigt.

Lämna ett svar