Hoppa till innehåll

Säkerhet

Områdesbevakning

Området är anslutet till Securitas områdesbevakning. Securitas har en bil cirkulerande i Landvetter mellan kl 22.00 till 06.00, som ronderar vid anslutna objekt på oregelbundna tider.

För vår del ingår rondering nattetid vid våra parkeringsområden. Om man som boende ser något misstänkt mellan 22.00 – 06.00 går det bra att ringa Securitas tfn nr 010 – 4705357 och ange att det gäller områdesbevakning Härryda Kommun Landvetter, så ser dom till väktarbilen kontaktar uppringaren.

Har du frågor och funderingar kring områdesbevakningen går det bra att kontakta områdesvärden.

Trivsel

Grillning

Visst är det trevligt att grilla! Tänk bara på att göra det på sådant sätt så att det inte stör grannar, samt att ingen brandfara föreligger.

Katter

Katter som inte hålls under uppsikt har varit ett problem vårt område. Vi har fem sandlådor där många barn leker. Katter ser dessa sandlådor som ”stora” toaletter. I den mån det går så ombeds kattägare att inte ha sina katter springandes lösa i området.

Julbelysning

Varje vinter hjälps vi åt med att sätta upp julbelysning på våra sex flaggstänger, en på varje gård. Det blir fint, lite som lisebergsgranen – fast mindre =)

Varje gård har en ansvarig för sin ”gran”, den ansvarige har även ansvaret för att vinterbelysningen kommer upp. Hjälp varandra med detta så inte en stackare som ska bråka med ljusslingan varje år, den kan dessutom vara ganska bångstyrig. Speciellt när det blåser lite. Områdesvärden delar ut ringar och belysning innan första advent. Gården bestämmer gemensamt när belysningen ska tas ned, förslagsvis under mars månad. Kontakta områdesvärd för insamling av ring och belysning.

Bilfritt

Hela området är bilfritt. Läs mer på Garage och parkering kring vad som gäller.