Kategorier
Okategoriserade

Landevi gårdar

Är du nyfiken på att veta mer om Förbos nybyggnation i centrum så kan du kika i informationsbladet. De bygger fyra huslängor med 102 yteffektiva lägenheter på 1 till 4 rum och kök.

Kategorier
Okategoriserade

Vad innebär ett uppdrag i styrelsen?

Fredrik Ahlstrand är en av styrelsens nyaste medlemmar och blev invald som suppleant vid årsstämman i april 2019. Fredrik bor i ett radhus i Norra Stommen tillsammans med sin fru och två barn. Efter att ha bott drygt fyra år i området vill han dra sitt strå till stacken och engagera sig i samfälligheten.

Varför valde du att engagera dig i styrelsen?

Jag arbetar med verksamhetsutveckling inom idrott, framförallt fotboll och har varit verksam i idrottsföreningar i stora delar av mitt liv. För mig känns det självklart att alla i en samfällighet behöver turas om med det som behöver göras utifrån det man kan bidra med. Man kommer långt med engagemang! Det är ett kollektivt och gemensamt intresse för oss radhusägare att ta hand om samfälligheten och dess utveckling. Indirekt påverkar det också värdet på våra fastigheter.

Vad hade du för önskemål som ny styrelsemedlem?

Jag uttryckte att jag var särskilt intresserad av att arbeta med Stommens utemiljö och jag är nu med i gruppen som ansvarar för det. Jag kommer också att hjälpa till med hemsidan eftersom jag har viss erfarenhet av det sedan innan. Jag ser det som en styrka att styrelsen är mån om att tillvarata de kompetenser som finns i gruppen.

Vad skulle du vilja åstadkomma i området?

En vision är att göra utemiljöerna i Stommen ännu mer barnvänliga. Då tänker jag först och främst våra öppna ytor som skulle kunna bli tydligare aktivitetsytor för kreativa lekar och spontanidrott.

Hur har du upplevt de här månaderna i styrelsen?

Det är ett gott gäng med många olika personligheter och kunskaper. Jag är glatt överraskad över hur positiva och framåtsyftande alla är. Det finns ett driv och ett samarbete för att utveckla samfälligheten. En del har varit med lite längre och så är vi några nya. Det är jätteviktigt för hållbarheten i engagemanget att ha rullians i styrelsen. Tidigare när jag hade en mer passiv roll i samfälligheten kunde jag inte heller räkna med att kunna påverka olika frågor. Nu när jag klivit in och ger en del av min tid till det här har jag också möjlighet att lyfta mina åsikter i olika frågor.

Kategorier
Okategoriserade

Du behövs i styrelsen

Här kommer en hälsning från valberdningen bestående av Jonas Bolin, Marie Eriksson och Tobias Elfström. Som radhusägare är vi alla delägare i samfälligheten och har del i ansvaret för området. Inför årsstämman 23 april behöver vi tillsätta en ny ordförande och en suppleant som båda påbörjar sitt styrelsearbete januari 2021. Arbetet är avlönat i förhållande till ansvarsuppgifter och styrelsemedlemmar deltar i styrelsemöten en kväll i månaden. Om du är nyfiken på att veta mer eller vill tipsa om en granne som du tror kan passa för uppdraget så hör av dig till: valberedningen.stommen@gmail.com
Samfälligheten har en invald styrelse med 5 ledamöter och 5 suppleanter. Styrelsen består av 8 radhusägare och 2 representanter från Förbo. Tveka inte att höra av dig, vårt gemensamma engagemang som radhusägare är betydelsefullt för att vår samfällighet ska kunna fungera.

Kategorier
Okategoriserade

Du behövs!

Som radhusägare är du också delägare i samfälligheten och har därför del i ansvaret för området. Samfälligheten har en invald styrelse med 5 ledamöter och 5 suppleanter. Styrelsen består av 8 radhusägare och 2 representanter från Förbo. Här är styrelsen som under året arbetat för att vi ska få värme vatten, fungerande sophämtning, hållbar ekonomi, skötsel av gemensamma lokaler, underhåll fastigheter och fina grönområden. För att allt detta och mycket mer ska fungera krävs en grupp engagerade personer som arbetar för ett fungerande område. Har kanske just du något att bidra med till vår samfällighet eller tipsa om en granne  som har kunskaper eller engagemang som kan passa i eller i samarbete med styrelsen eller som ombud för sin länga. Tveka inte att höra av dig, vårt gemensamma engagemang som radhusägare är betydelsefullt för utvecklingen av vår samfällighet. Snart drar valberedningen igång sitt arbete inför stundande årsstämma i april. Valberedningen består av Jonas Bolin, Tobias Elfström och Marie Eriksson som kommer att presentera sig närmare inom kort.

Kategorier
Okategoriserade

Tyck till!

Har du några bra idéer kring hur vi kan förbättra vårt område? Fram till 28 februari finns möjlighet att lämna in motioner till styrelsen via mail eller i brevlådan utanför områdeskontoret. Innan årsstämman i slutet av april behandlar styrelsen alla motioner som kommer in. För att motionen ska vara godkänd måste namn och adress framgå. (Foto från samfällighetens årsstämma 2019. Radhusägare kallas till stämman, Förbo representeras av sina styrelsemedlemmar.)

Kategorier
Okategoriserade

Asfaltering i Norra Stommen

På torsdag och fredag denna veckan (1/8 & 2/8) kommer det rivas asfalt samt förbereda för asfaltering mellan garagelängorna i Norra Stommen. På måndag morgon den 5/8 kommer ytan att asfalteras. Det vore bra om så många som möjligt av er som vet med er att ni ska ut ur era garage på måndag morgon sätter er bil på parkeringen på söndag kväll så att inte asfaltsarbetarna blir störda i sitt arbete.

//Styrelsen

Kategorier
Okategoriserade

Städdagen är äntligen här! Vi ses den 6/4!

Dagen vi alla har sett fram emot hela vintern är äntligen här! Lördagen den 6/4 kl. 10:00 kör vi igång med vårens städdag. Klockan 12:00 blir det som vanligt gemensam grillning utanför områdeskontoret, Förbo grillar på våren.

Vi gör ett gemensamt krafttag och snyggar upp i området efter hösten och vintern. Det kommer komma upp listor med arbetsuppgifter vid varje servicehus. Vi hoppas såklart på stor uppslutning, tänk på att varje timme DU lägger ner är en timme som områdesvärden kan lägga på andra saker som förädlar vårt område.

Vi ses på städdagen!

//Styrelsen

Kategorier
Vatten & Fjärrvärme

Underhåll på varmvattenledningar

Måndagen den 28/2 mellan klockan 10 och 11 kan det förekomma avbrott i varmvattenleveransen p.g.a underhåll.

//Områdesvärden

Kategorier
Okategoriserade

Prel. tidplan för Förbos fasadrenovering 2019

Kategorier
Information från styrelsen

Tack för visat intresse

Tack för visat intresse och deltagande på gårdagens informationsmöte gällande vårt värmenät. Jag hoppas att det var givande. Själv tycker jag att mötet gick bra och ni ställde många bra frågor. Som jag sa igår, finns det något mer ni undrar över eller som var svårt att förstå igår så får ni gärna höra av er så ska jag/vi försöka ta fram svar.

Lite synd att inte fler dök upp, det är förmodligen den viktigaste frågan
vi kommer behandla och största investeringen vi kommer göra i föreningen på de närmaste 30-40 åren. Informera gärna era grannar som inte var där. Vi tar beslut i frågan på stämman i april.

Med det sagt, vi har ett stort arbete framför oss i styrelsen med att ta fram beslutsunderlag till stämman i april. Planen är att få ut informationen under mars månad, som senast i samband med kallelsen till årsstämman, 14 dagar innan den äger rum.

Bifogar Solörs presentation här om någon är intresserad.  Presentation Solör

Vi hörs!
//Anders Boix